Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Mekke'de bulunan kadın irşat görevlileri, burada ikamet eden Türk işçilerin çocuklarına Kur'an-ı Kerim öğretti.

Hac döneminde sürdürülen Kur'an-ı Kerim eğitimine dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kadın İrşat Görevlisi Hacer Karabiber, otelde nöbette oldukları esnada 3 çocuğun yanlarına gelerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Mekke'de konakladığımız otelde 8 kadın irşat görevlisi olarak Türk hacılarımıza hizmet veriyoruz. Otelde sırasıyla nöbet tutuyoruz. Nöbette olduğumuz günlerden birinde burada işçi olarak bulunan Türk ailelerin çocukları olan 3 çocuğumuz yanımıza gelerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediklerini belirttiler. Biz de hemen arkadaşlarımızla bir plan yaparak çocuklarımızın eğitimine başladık. Çocuklarımızdan 7 yaşındaki Ahmet Kur'an'a geçti. Ahmet'in Kur'an'a geçişi dolayısıyla program düzenledik ve sevincine ortak olduk. Diğer iki çocuğumuza yönelik eğitimlerimiz sürüyor ve hac dönemi boyunca devam edecek."

Editör: Mehmet Çalışkan