Türkiye'den Cidde Havaalanına gidecek ilk kafilede yer alan hacı adayları, dualar ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda Türkiye'den kutsal topraklara yolculuk sürüyor.

Bu kapsamda hac ibadeti için Erzurum'dan yola çıkan hac kafilesi, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hacı adayları ve hacı adaylarını uğurlamak üzere havaalanını dolduran yakınları, duygu dolu anlar yaşadı.

"Babam da geçen yıl gidecekti ancak…"

Ağabeyini kutsal topraklara uğurlayan Adem Narin, babasının da hac kaydı yaptırdığını ancak koronavirüs salgını nedeniyle hacca gidemeden geçtiğimiz yıl vefat ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizi ziyaret edememek, Kabe'yi görememek ve ağabeyimden ayrılmak beni çok duygulandırdı. Babam da geçen yıl gidecekti ancak pandemi nedeniyle gidemedi. Bu yüzden çok duygulandım."

"Ayrılmak zor ama çıkılan yol da çok güzel"

13 yıl bekledikten sonra kutsal topraklara gitmeye hak kazanan anne ve babasını uğurlayan Ömer Yazıcı, ayrılmanın çok zor olduğunu ancak çıkılan yolun da bir o kadar güzel olduğunu ifade ederek, "Çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin. Ayrılmak zor ama olsun. Hayırlısıyla gidip gelsinler." dedi.

"13 yıl sonra yedekten çıktı"

Geride 4 çocuğunu, annesini, kardeşlerini ve çok sayıda akrabasını bıraktığını dile getiren anne Ayşenur Yazıcı ise "Sağ olsunlar eş, dost ve akrabalar uğurlamaya geldiler. 13 yıl bekledikten sonra bu yıl yedekten çıktı. Rabbime çok şükür. Bu heyecan ve duygu anlatılmaz ancak yaşanır. İnşallah Peygamber Efendimizin tarif ettiği, gidip gelip de orada öğrendiklerini burada da yaşayanlardan oluruz." temennisinde bulundu.

Kutsal topraklara giden hacı adaylarından, kendileri için ismen dua etmesini isteyenler de vardı.

"Bir not defteri hazırladım ve babama verdim"

Babasını kutsal topraklara uğurlamak üzere havaalanına gelen ve bir not defteri hazırlayarak babasına teslim eden Ceylan Yüceağ, "Bir not defteri hazırladım ve babama verdim. Oraya 'Allah'ım bize de nasip et' diye yazdım. Ayrıca babam unutmasın diye babamdan dua isteyenlerin de isimlerini not ettim." diye konuştu.

"Sadece dua etmesini istedik"

Kutsal toprakların özlemiyle 15 yıl bekledikten sonra bu yıl hacı olmaya hazırlanan babasını uğurlayan Yunus Yazıcı da "Tarifi gerçekten zor bir duydu. Bu günleri de gördüğümüz için şükrediyoruz. 15 yıldır bekliyordu. Kendisinden en önemli isteğimiz bize dua etmesi oldu." ifadelerine yer verdi.

Kızı Özlem Yazıcı da "Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Pandemi sürecinden sonra bizleri bugünlere kavuşturan Allah'a hamdolsun. Kutsal topraklara giden herkesin hayırla gidip hayırla gelmesini diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan