Hac farizasını yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gelen Türk hacı adayları, Diyanet'in burada sunduğu hizmetleri Diyanet Haber'e değerlendirdi.

Türk hacı adaylarından Diyanet'in kutsal topraklarda sunduğu hizmetlere tam not

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adayları, Diyanet'in sunduğu hizmetlerden övgüyle bahsetti.

Sağlık hizmetinden servis hizmetlerine, yemek ve iaşe hizmetlerinden konaklama ve irşat faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede sunulan hizmetlere dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan hacı adayları, kutsal topraklarda bulundukları süre içerisinde hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti.

"Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında hac görevini yerine getirmek üzere eşiyle birlikte kutsal topraklara gelen hacı adayı Nezir Karaer, "Hiçbir sıkıntımız yok elhamdülillah. Servislerle gidiyoruz geliyoruz. Ne zaman desek gündüz veya gece, istediğimiz zaman gidip gelebiliyoruz. Yemeklerden de memnunuz. Yemekleri de güzel. Sabah, akşam istediğimiz zaman geldiğimiz zaman, gündüz veya gece geldiğimiz zaman yokmuş denecek bir şey yok. Her şey Allah daha çok versin çok güzel. Çok güzel geçiyor. Sağlık yönünden olsun, her konuda her yönüyle yani çok güzel. İhtiyaçlarımızı giderebiliyoruz, derdimizi anlatabiliyoruz. Bir sıkıntımız yok elhamdülillah." dedi.

Yine eşiyle birlikte kutsal topraklarda bulunan Cengiz Doğan, "Allah razı olsun, hiçbir sorunumuz yok. Ama bizim amacımız burada yemek şu bu değil. Bizim amacımız burada dini vazifelerimizi yerine getirebilmek. Bizim ilk hedefimiz hacı olmak, iyi bir hacı olmak ve bütün dini vazifelerimizi yerine getirmek. Servisle istediğimiz zaman gidebiliyoruz. Çok şükür üçüncü umremizi yaptırdılar. Daima yanımızdalardı. Allah razı olsun hocalarımızdan." diye konuştu.

Burada bulundukları her gün Kabe'ye gitme imkanı bulduklarını dile getiren hacı adayı Muhammed Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyanet'in buradaki sağlık hizmetleri çok değerli"

"Her 10 dakikada bir buradan servis kalkıyor Kabe'ye. Bir sıkıntı yaşanmadı elhamdülillah. Servisler bütün buradaki misafirlere güzel bir imkan sağladı. Her an istediği vakit namaza yetişmek için oraya gidiyorlar. Servis imkanları da herkese bir kolaylık. Diyanet'in buradaki sağlık hizmetleri de çok değerli. Çünkü burada alışkın olmadığımız durumlarla karşılaşıyoruz. Çok yürüdüğümüzde ayaklarımızda rahatsızlık oluyor. Veya da klimalı ortamdan sıcak ortama sıcak ortamdan klimalı ortama üşütmeler oluyor. Burada sağlık hizmetleri ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Çok değerli bir şey. Yemek ikramları da çok güzel. Ne fazla, ne az. Dışarıdaki yemeği hiç aramıyor insan. Lezzetli de çok güzel yani."

Hacı adayı Yakup Yağcı ise "Her namaz saatinden önce ayarlıyoruz kendimizi. Devamlı araba var. Gidip geliyoruz. Memnunuz." şeklinde konuştu.

Veysel Dağlı da "İki senelik özlemimizi gideriyoruz. Hizmetlerin hepsinden memnunuz. Arabalarımız anında bulunuyor. Her şeyinden memnunuz. Yemeklerinden de memnunuz. Buradaki görevli arkadaşlardan da memnunuz. Elhamdülillah iyiyiz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan