Diyanet TV, kutsal topraklardaki hac heyecanını, “Hac Yolunda Mekke” programıyla ekranlara taşıyor.

Hac ibadeti hakkında bilinmesi gereken fıkhi konuların, haccın yapılışı ile ilgili bilgiler ve haccın manevi havasını yansıtan sohbetlerin olduğu programda, hem hacı adaylarının hem de hac özlemi yaşayan vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Programla ilgili Diyanet Haber’in sorularını yanıtlayan Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, “Haccın en önemli kısmını hiç şüphesiz ki irşat ve bilgilendirme oluşturuyor. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bu konuda önemli çalışmalar yaptı, eserler ortaya koydu. Bununla birlikte bizim haccın maneviyatını Mekke’nin ortamını, haccın hikmet boyutunu hem buradaki hacılarımıza hem de dünyanın dört bir köşesindeki Müslümanlara ulaştırma, görev ve vazifemiz var.” dedi

Kurt, Hac Yolunda Mekke programıyla, hac ibadeti ve Mekke’de hakkında dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara bir anlamda bilgi taşıdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Her yıl dünyanın dört bir yanından insanlarımız hem umre hem de hac yapmak üzere buraya geliyorlar. Bizim ülkemizden de hac ve umre için yılda yaklaşık 500 bin kişi geliyor. Dolayısıyla ülkemizde şu anda bulunan, ekranları başında haccın maneviyatını, ruhaniyetini hissetmek isteyen insanlar için Diyanet TV ekranları ile yapmış olduğunuz programla bunu gerçekleştirmiş oluyoruz. Aynı zamanda bilinçlendiriyoruz ve buralara yönelik insanımızda var olan heyecanı, arzu ve isteği de arttırmış oluyoruz.”

Mekke’den her gün canlı olarak yayınlanan program, saat 20.00’da Diyanet TV ekranlarından izleyicileriyle buluşuyor.

Alanında uzman konuklarla gerçekleştirilen program, eş zamanlı olarak Diyanet TV'nin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanıyor.

Bayram özel bölümüyle sona erecek programın, yayınlanmış bölümleri Diyanet TV'nin Youtube kanalından izlenebilecek.

Hac Yolunda Mekke 1. Bölüm

Hac İbadeti ve Fıkhi Boyutları - Hac Yolunda Mekke 2. Bölüm

Haccın Buluşturdukları - Hac Yolunda Mekke 3. Bölüm

Zamanı Kıymetli Kullanmak - Hac Yolunda Mekke 4. Bölüm

Editör: Mehmet Çalışkan