Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Servis Ekip Başkanı Salih Gör, Mekke’de bulunan hacı adaylarının konakladıkları otellerden Kabe’ye 24 saat servis hizmetleri sunduklarını söyledi.

Servis hizmetleriyle ilgili Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Gör, “Başkanlığımızın 2022 Yılı Hac Organizasyonunda Servis Ekip Başkanlığı olarak Rahman'ın misafirlerine hizmet ediyoruz. Servis Ekip Başkanlığı olarak ana hatlarıyla yerine getirdiğimiz hizmetler, Rabbimizin buraya gelen misafirlerini konaklamış oldukları otellerden Harem’e intikallerini, Harem’den de otellerine intikallerini sağlıyoruz.” dedi

Gör, ilk zamanlarda beş servis hattını faaliyete geçirdiklerini ifade ederek, “Yoğunluğu en aza indirmek ve hacı adaylarımızın daha rahat intikallerini sağlamak adına hat sayımızı 8’e çıkardık. Gazze ve Cervel Garajları’na hacı adaylarımızı ulaştırıyoruz. 8 hat üzerinden toplamda 55 servis otobüsü ile bu imkanı hacılarımıza sunmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Bugün itibariyle 8 servis hattıyla toplam 17 bin 572 hacı adayımızın Harem’e intikallerini sağladıklarını dile getiren Gör, hacı adaylarının ilk umre ve Mekke ziyaret programları içinde 12 ayrı otobüsün de hizmet verdiğini kaydetti.

Servis Ekip Başkanlığı olarak Mekke’ye ilk gelen hacı adaylarının ilk umrelerini planladıklarını belirten Gör, “İlk umre ve Mekke ziyaret programlarını koordine etmek üzere bir arkadaşımızı görevlendirdik. Dolayısıyla Hacı adaylarımız Mekke’ye gelmeden önce kafile başkanımızla bu arkadaşımız irtibata geçiyor. Mekke’de otellerine yerleştiklerinde kafilemiz biraz istirahat ettikten sonra kafilemizin sayısal durumuna göre 3,5,6 otobüsü otelin önüne çekiyor. Kafilemizin ilk umrelerini gerçekleştirmek için Harem’e intikallerini sağlıyoruz. Daha sonra bu umreden sonra kafilelerimiz servis otobüslerimizle otellerine geliyor.” ifadelerini kullandı.

“Mekke Ziyaret Programını gerçekleştiriyoruz”

Mekke’ye geldiklerinden sonra hacı adaylarını uygun olan en yakın zamanda ziyaret yerlerine götürmek için planlamalar yaptıklarını dile getiren Gör, şöyle devam etti:

“Bu noktada da hacı adaylarımızın konaklamış oldukları otelin güzergahı belirleyici oluyor. Kafilemiz eğer Aziziye bölgesinde ise önce sevgili Peygamberimizin Medine'ye hicretinde Peygamberimizi ve Hazreti Ebu Bekir Sıddık’ı misafir eden Sevr Mağarası'na hacı adaylarımızı ulaştırıyoruz. Hocalarımız, kafile başkanlarımız orada onlara bilgilendirmeler yapıyorlar. Tabii bu noktada bazen yoğunluktan dolayı hacı adaylarımızı otobüsten aşağı indiremiyoruz. Burada tabi Mekke Trafik Komisyonunun aldığı kararlarda belirleyici oluyor. Daha sonra Arafat'a hacı adaylarımız götürülüyor Arafat'ta ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Sonra Müzdelife, Mina daha sonra da ilk vahyin inmiş olduğu Nur Dağına hacılarımızı ulaştırıyoruz. Cin Mescidi, Hazreti Hatice annemizin mezarını, Cennet’ül Mualla’yı otobüsten anlatarak, Mekke ziyaret programı gerçekleştirmiş oluyoruz.”

“Arafat'a intikallerde stratejik kavşak ve sapaklarda personelimiz bulunuyor”

Gör, Hacı adaylarının Arafat’a intikallerinin sorunsuz bir şekilde yapılması için de gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, “Hacı adaylarımızın Arafat'a sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını teminen otobüslerimizin farklı yollara girmemesi için önemli, kritik, stratejik yerlere, kavşak ve sapaklara Servis Ekip Başkanlığı'nda görevli personelimizi yerleştiriyoruz. Arafat’tan Müzdelife’ye geçtikten sonra da Servis Ekip Başkanlığı olarak Müzdelife’den hacılarımızın Cemarata sağlıklı bir şekilde tahliye edilmeleri noktasında da rehberlik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Gör, Hac organizasyonunun başarılı geçmesini temenni ederek, “Hacı adaylarımızın yapmış oldukları duaların Rabbimiz katında makbul olmasını ve buralara gelmeyi özlemle bekleyen bütün kardeşlerimizin de en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde bu hac ibadetini gerçekleştirmelerini canı gönülden Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan