Hac organizasyonunda yaklaşık 40 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda hacı adaylarının herhangi bir aksilikle karşılaşmamaları ve ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için yoğun bir gayret sarf ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için tüm hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Hac Organizasyonu kapsamında Mekke’de sunulacak hizmetleri, Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Hüseyin Demirhan, Diyanet Haber’e anlattı.

Hacılarımıza hizmet etmeyi en büyük şeref olarak kabul ediyoruz

Demirhan, vatandaşların sağlıklı ve güven içerisinde ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için çok titiz çalıştıklarını ifade ederek, “Başkanlığımız, hacılarımıza kaliteli hizmeti kendisine şiar edinmiştir. Bu itibarla; Hacılarımızı Allah’ın birer misafiri olarak görüyor ve onlara hizmet etmeyi en büyük şeref olarak kabul ediyoruz. Hac ibadetinin her aşamasındaki hizmetleri “emanet ve sorumluluk” bilinciyle yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Hizmet alanlarımızdaki tüm hazırlıklarımızı tamamladık

Konaklama, ulaşım, sağlık, irşad, yemek gibi hizmet alanlarında hazırlıkları tamamladıklarını belirten Demirhan, Diyanet İşleri Başkanlığının hacı adayları için sunduğu hizmetlerle ilgili şunları söyledi:

“Mekke’de haccını yapmak için bekleyen hacı adaylarımız konakladıkları süreçte istedikleri zaman hareme ulaşım sağlayabilmeleri için servislerimiz 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Vatandaşlarımızın kutsal topraklarda sağlık hizmeti alabilmeleri için gereken tedbirleri aldık. Bu bağlamda Mekke ve Medine’de sağlık ekiplerimiz tarafından hacılarımıza sağlık hizmeti sunulacak. Kutsal topraklarda fetva ve dini soruları cevaplandırma hizmeti Başkanlığımızın özel olarak görevlendirdiği uzman hocalarımızın öncülüğünde 24 saat esasıyla hizmet verecek. Ayrıca hacı adaylarımızın ibadete daha fazla zaman ayırması ve sağlıklı olarak beslenebilmeleri için Başkanlığımızca yemek hizmeti verilmektedir.”

Hacılarımızı umrelerini tamamlaması için otobüslerle Mescid-i Haram’a götürüyoruz

Demirhan, Mekke’ye gelen hacı adaylarını sundukları ilk hizmetleri anlatarak, “Mekke’ ye ulaşan hacı adaylarımız ekiplerimizce karşılanarak konaklayacakları otellere götürülmektedir. Otele yerleştirilen vatandaşlarımız bir müddet istirahat ettikten sonra umrelerini yapmak üzere otobüslerle otellerinden alınarak görevlilerimiz nezaretinde Mescid-i Haram’ a ulaştırılır. Hacı adaylarımız burada tavaf ve saylarını yapar umrelerini tamamlarlar daha sonra tekrar otobüslerle otellerine geri götürülürler.” diye konuştu.

Mekke’ye Medine üzerinden Ankara 1. Kafilenin, Cidde üzerinden ise Erzurum 1. Kafilenin ilk olarak geldiğini dile getiren Demirhan, 20 Haziran itibariyle 6 bin 972 hacı adayının içinde olduğu 34 kafilenin Mekke’ye ulaştığını kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan