"Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında kafile görevlilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Mekke'de düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda kafile görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac İdare Merkezi Başkanı Remzi Bircan, "Çok bekledik, çok hüzünlendik, çok üzüldük. Koskoca iki yıl geçi. Vatandaşlarımız, görevlilerimiz, sizler, bizler bu mübarek beldeye gelmek için can attık.  Hamdolsun nihayet bu beldeye, huccaca hizmet etme şerefine nail olduk." dedi.

"2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında yürütülen çalışmalara dair bilgilendirmede bulunan ve Suudi Arabistan'ın bu yıl hac olacağını ilan etmesinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Bircan, "Altı aya yayılması gereken hazırlıklarımızı sadece bir ay gibi kısa bir zaman diliminde tamamladık. Hac organizasyonu sahada icra edilen bir ekip işidir. Bu anlamda Türkiye'de başlayıp burada devam ettirdiğimiz bu çalışmalara destek olan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

Son olarak "sıfır atık" ve "çevreci hac" konusuna değinen Hac İdare Merkezi Başkanı Bircan, bu konuyu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da çok önemsediğini belirterek hazırlanan afiş ve broşürler eşliğinde hacı adaylarının bu konularda bilgilendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar, Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Hüseyin Demirhan, Servis Ekip Başkanı Salih Gör, Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Bünyamin Kahraman, Sağlık Ekip Başkanı Ahmet Sünetci, Diyanet Mekke Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Rıdvan Yalçın, Denetim Gözetim ve Rehberlik Ekip Başkanı Fatih Mehmet Karaca ve Fetva ve İrşat Koordinatörü Mehmet Sırrı Şık birer konuşma yaparak hizmet alanlarına dair kafile görevlilerine bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan