Türkiye’den kutsal topraklara intikaller devam ediyor. Bugün öğleden sonra Konya 4. Kafile Mekke’ye ulaştı.

Hacı adaylarına konaklayacakları otelde karşılama töreni düzenlendi. Karşılama programına Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Hac Organizasyonu Ekip Başkanları katıldı. Güllerle karşılanan hacı adaylarına hurma, zemzem ve çikolata ikram edildi.

İlk olarak Türkiye’den 20 Haziran’da Medine’ye giden Konya 4. Kafile, Ravza-i Mutahhara’yı ziyaret etti, Peygamber Efendimizi selamladı ve Mescid-i Nebevi’de namaz kıldılar.

Uhut Dağını, Kuba Mescidi’ni, Yedi Mescitler’i ve Kıbleteyn Mescidi’ni de ziyaret eden Konya 4. Kafile hacı adayları, Medine’den ayrılıp Zulhuleyfe’de ihrama girdi, ihram namazlarını kılıp umre niyetlerini yaparak, Mekke’ye doğru yola çıktılar.

Mekke’ye ulaşan hacı adaylarını konaklayacakları otelde karşılayan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Diyanet Haber’in sorularını yanıtlayarak, “Az önce Konya kafilemizi karşıladık, yaklaşık 190 kişilik bir kafilemizdi. Bu kafilemizle birlikte Mekke-i Mükerreme’de bulunan hacı sayımız 13 bin 500’e ulaştı. Şuanda Medine-i Münevvere’de de yaklaşık 2 bin hacımız bulunmaktadır.” dedi.

Bircan, otellerine yerleşen Konya 4. Kafile’de bulunan hacı adaylarının, akşam yemeğinin ardından da Mescid-i Haram’a giderek tavaf ve saylarını yaparak ilk umrelerini tamamlayacaklarını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan