Erbaş yeni göreve başlayacak Ataşe ve Müşavirlerle bir süre sohbet etti. 
 

Erbaş sohbetinde özellikle eğitim konusu üzerinde durarak Ataşe ve Müşavirlere, gidecekleri ülkelerden Türkiye’ye öğrenci göndermelerini istedi. 

Erbaş, Türkiye’de bir il müftüsü kendi iliyle sınırlı olmasına rağmen sizler tüm ülkeyle sınırlı olacaksınız, müşavirler ve ataşelerimiz bir eyaletle, o ülkenin dörtte biriyle yerine göre beşte biriyle vazifeli olmuş olacak, rol üstlenmiş olacak, dolayısıyla oradaki görevlilerimizi yönlendirme noktasında, onları organize etme noktasında tabi daha çok Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika gibi Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerdeki hocalarımızın bu yöndeki çalışmaları daha ağırlıklı olacak. Diğer ülkelerde belki bizim imamlarımız görevlilerimiz olmayacak ama bu arada ülkemizin din hizmetleri noktasındaki tanıtımı karşılıklı ilişkiler, oralardan ülkemize öğrenci getirme, din eğitimine katkı, o bölgelerin din hizmetlerine katkı sunma noktasında önemli görevler üstleneceksiniz. Ülkemizi temsil edeceksiniz. Zaten bu güvenle sizler seçildiniz. İnşallah görevinizi bu ülkelerde o bölgelerde yaparsınız. dedi.

Erbaş daha sonra yeni atanan Ataşe ve Müşavirlere göreve başladıklarında nasıl bir yol haritası izleyeceklerini tek tek sordu ve 1 ay sonra 4 yıllık eylem planlarını belirleyip bizzat kendisine iletmelerini istedi.

İran’a İlk Müşavirlik

Ataşe ve Müşavirleri tek tek dinleyen Erbaş, İran’a atanan Müşavir Mecit Can’la sohbet ederek, İran’a ilk defa Müşavir atandığını ve kurucu müşavir olduğunu söyledi. 

Editör: Mehmet Çalışkan