PKK'lı teröristlerin yaktığı tarihi Kurşunlu Camii, Regaib Kandili'nde ibadete açılacak

Hiçbir kutsal tanımayan PKK’lı teröristlerin dört yıl önce ateşe verdiği Diyarbakır Kurşunlu Camii (Fatih Paşa Camii) Regaib Kandili dolayısla bu gece ibadete açılacak.

PKK'lı teröristlerin şehirlerde kazdıkları çukurlar, kurdukları barikatlar, tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırılar sonucu zarar gören Sur ilçesindeki 500 yıllık Fatih Paşa Camii'nin restorasyonu tamamlandı.

1516 yılında Diyarbakır'a vali olarak atanan Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından inşa edilen ve üst örtüsünün kurşun ile kaplanmasından dolayı halk arasında "Kurşunlu Cami" olarak bilinen tarihi Fatih Paşa Camii, “İl Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla düzenleecek "Regaib Kandili Özel" programıyla yeniden cemaatine kavuşacak.

Açılış programı ve "Regaib Kandili Özel" programı Diyanet TV ve TRT-1 kanalları ile Diyanet Haber sitemizden canlı olarak yayınlanacak.

Regaib Kandili gecesinde, PKK'lı teröristlerce ateşe verilerek kullanılamaz hale gelen Osmanlı yadigârı Fatih Paşa Camii'nden, 4 yıl aradan sonra yeniden ezan sesi yükselecek.

Cami yaklaşık dört yıl önce, terör örgütü PKK tarafından ateşe verilerek tahrip edilmiş ve içinde bulunan Kur'an-ı Kerim’ler de tamamen yanmıştı.

Editör: Mehmet Çalışkan