22 Haziranda Başkanlık tarafından açıklanan ve Eylül ayında yapılması planlanan görevde yükselme (Şube Müdürü, Din Hizmetleri Uzmanı, Şef), vaizlik ve murakıplık sınavlarına başvurular bugün itibariyle başladı. 

Katılmak istediği sınavla ilgili belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylardan; Başkanlık Merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvurabilecekler. 

Askerde veya yurtdışında bulunan personel sınav başvurusunu nasıl yapacak?

Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabilecekler.

Başvurular 02.07.2018 (saat 08:30)-16.07.2018 (saat 16:30) tarihleri arasında alınacaktır. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlık DİBBYS üzerinden alınacak.

02.07.2018 (saat 08:30)-16.07.2018 (saat 16:30) tarihlerinde DİBBYS (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) üzerinden başvurularını gerçekleştiren ve 23.07.2018 tarihinde DİBBYS üzerinden isimleri ilan edilen adayların ayrıca yazılı sınav için 28 Ağustos-7 Eylül 2018 tarihlerinde (aday.ankara.edu.tr) adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.


Sınav nerede yapılacak? 

Sınavın yazılı aşaması Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından yapılacak. 

Sınav için nekadar ödenecek?

Sınav ücreti 120,00 TL (YüzyirmiTürkLirası) olarak ASYM’ye ödenecektir. Sınav ücreti ödemeleri adaylar tarafından sınav başvurusu esnasında kredi kartı ile de yapılabilecek. Havale veya diğer yollarla yapılan ödemeler kabul edilmeyecek.

Belirtilen esaslara uymayan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacak.

Ayrıca adayların Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait www.diyanet.gov.tr adresindeki duyurular bölümünden sınavlar ve diğer konularla ilgili duyuru ve güncellemeleri takip etmeleri yerinde olacaktır.
 

Editör: Mehmet Çalışkan