Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada Regaib Gecesini ve üç ayların başlangıcını Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş, Diyarbakır'ın, Hz. Muhammed'in vefatından 7 yıl sonra İslam ile buluştuğunu ve bugüne dek ezan sesinin hiç dinmediğini hatırlatarak, “İnşallah bu kıyamete kadar da devam edecektir.” dedi.

Kurşunlu Cami yeniden ibadete açılıyor

Başkan Erbaş, bölücü terör örgütünün tahrip ettiği ama tamir edilerek bu akşamdan itibaren yeniden ibadete açılacak olan Kurşunlu Camii’nden TRT1 ve Diyanet TV’den canlı olarak yayınlanacak Regaib Gecesi özel programının yapılmasının ayrı bir önemi ve anlamı olduğunu kaydetti.

Kısa zamanda Diyarbakır’ı “Diyar-ı huzur” haline getirdikleri için Vali ve diğer idarecilere teşekkür eden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Bu çok büyük bir gelişme. Huzur beldesi, Diyarbakır, tekrar öz benliğine kavuşuyor. Öteden beri ilim, irfan şehri olan Diyarbakır'da bundan sonraki süreçte de insanımızın yüreğine dokunan çok güzel hizmetler yapılacağına hem ilim, irfan noktasında hem de insanımızın, toplumumuzun refahı, huzuru noktasında daha güzel faaliyetler yapılacağına olan inancım tamdır.”

“Diyarbakır, 639 yılından sonra kesintisiz olarak İslam şehri olmuştur”

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş’a teşekkür ederek “Bugün Diyarbakır’da sağlanan huzur ve güven ortamında, bir “Diyar-ı huzur” haline gelen beldemizde,  bu buluşmaların Diyarbakır’ın ve ülkemizin huzuruna, güvenliğine ve esenliğine çok anlamlı katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Diyarbakır’ın tarih boyunca ilim, irfan ve edebiyat şehri olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır, 639 yılından sonra kesintisiz olarak İslam şehri olmuştur. Terör örgütlerinin, ihanet odaklarının ve iş birlikçilerinin kaybettirdiği tüm zamanları kazanmak, en başta insanımızın gönlüne dokunmak, sonrasında da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ekonomik ve sosyal kalkınmayı tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da hayata geçirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz." diye konuştu.

Ziyarette, Başkan Erbaş’a, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan