Devlet ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda konuğun katıldığı törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rab, Anadolu'nun her evinden Kosova'dan, Şam’dan, Bağdat'tan, Beyrut'tan, Kahire'den, Üsküp’ten, Saraybosna'dan, Balkanlar'dan, Kafkaslar’dan, Afrika'dan hasılı İslam coğrafyasının her yerinden gelen ve burada canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz, ruhlarınız şad eyle.

Ya Rabbelâlemin, ezan dinmesin, bayrak inmesin, vatan bölünmesin, namusumuz çiğnenmesin diye en aziz varlıklarını bu yüce değerler uğruna feda eden, Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den İstiklal Harbi’ne, 15 Temmuz’dan bugüne bütün şehitlerimize rahmet eyle.

Allah'ım, tüm şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak inançlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle.

Yüzyıllardır din-i mübin-i İslam'a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle nusretinle muamele eyle. Milletimizi ilelebet payidar eyle.

Allah'ım, bu toprakları bizlere vatan kılan ve emanet edenlerin davasına, ideallerine sahip çıkarak milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin refah ve huzuru, insanlığın barış ve selameti için çalışan devlet büyüklerimize ve güvenlik güçlerimize yardım eyle, onları her türlü tehlikeden, tuzaktan muhafaza eyle.

Ey hainlerin tuzaklarını bozan Yüce Rabbimiz, suret-i haktan görünüp senin adınla insanları aldatanlara, aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışanlara, devletimize ve milletimize ihanet edenlere fırsat verme, şerlerinden bizleri, neslimizi ve ülkemizi muhafaaza eyle. Bizleri zalimin karşısında, mazlumun yanında olanlardan, iyiliği emredip kötülükten nehyedenlerden, hakkı tutup kaldıranlardan eyle Allah'ım.

Ya Rab, bugün yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri ve her türlü kutsalları harap edilen, hakları hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle. Allah'ım, dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, fitne ve tefrika yoluyla ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere karşı bizleri uyanık eyle. Allah'ım çocukların, kadınların, bütün insanların korkusuz, kaygısız ve güven içinde yaşayacağı, sefaletin, kan ve gözyaşının olmadığı bir dünya için yeryüzünde yeniden iyiliği hakim kılmak için çalışmayı bize nasip eyle. Kalplerimizi muhabbet, rahmet ve şefkatle tezyin eyle.

Allah'ım, bugün ülkemizin dört bir yanından şehitler diyarı Çanakkale’mize dualar taşıdık, okunan 317 bin adet hatm-i şerifi, tekbirleri, salatü selamları, tesbihatları kabul eyle. Onlardan bizlere lütfettiğin sevabı, iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın, onun aile efradının, ulemanın, İslam'a hizmeti olan tüm ehli imanın ruhlarına hediye ediyoruz sen vasıl eyle. Allah'ım, başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün şehitlerimiz ve gazilerimizin ruhlarına hediye ediyoruz sen vasıl eyle.”

Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı "Şehitlik Defteri"ni imzaladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle, "Çanakkale Şehitler Abidesi Camii"nin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan