Çekilme sürecini Mehmetçik, ABD askerleri ile birlikte denetleyecek. Öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Münbiç bölgesinde sekizinci devriyesini gerçekleştirdi. Yüzde 90’ı araplardan oluşan Münbiç’te aşiretler, Türkiye’nin bölgeyi terörden temizlemesi çağrılarını sürdürüyor.

Plan bugün devreye giriyor, teröristler silahlarını bırakıp Fırat’ın doğusuna çekilecek

ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşma çerçevesinde belirlenen yol haritasında 3 aşamalı plan bugün devreye giriyor. Ardından Münbiç’te 60 gün içinde  ilçenin yerel unsurlarından oluşan bir yönetim kurulacak. Münbiç’in nüfusunun yüzde 90’ını araplar oluşturuyor.

Ağustos 2016'dan bu yana terör örgütü YPG/PKK’nın işgali altındaki Münbiç’te Mehmetçik 8. Devriyesini gerçekleştirirken, şimdi gözler 4 Temmuz’da uygulanmaya başlanacak olan 3 aşamalı plana ilişkin sürece çevrildi. Teröristler tarafından evlerinden edilen Münbiçli Elbu Şaban Aşireti, Türk askerinin en kısa sürede Münbiç'e girerek huzur ve güveni sağlamasını bekliyor. ”Bir an önce yuvalarımıza dönmek istiyoruz” diyorlar.

Münbiç nüfusunun yüzde 90'ı Araplardan oluşuyor. İlçenin en büyük aşireti Elbubanna, Damalha ve Tay aşiretleri ile aşiretlerin birleşerek oluşturduğu Bekare Kabilesi de Türk askerinin Münbiç'i terör örgütünden arındırma faaliyetleri çerçevesinde devriye görevi icra etmesini desteklediklerini açıklamıştı.

Diyanet Tv

Editör: Mehmet Çalışkan