Açılış Öncesi Diyanet Heyeti Bölgede

Açılış öncesi son hazırlıkları tamamlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir heyet bölgeye gitti. Kırgızistan Manas Türk Üniversitesi bünyesinde yer alan ilahiyat fakültesini de ziyaret eden Başkanlık heyeti sevgi be coşkuyla karşılandı

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı’nın Diyanet heyetine anlattığı bir olay, milletimizin hizmetleriyle iftihar duyulmasını gerektirecek nitelikteydi. Rektör, cami inşaatı sonrasında Kırgızların “Aksakallı” tabir ettikleri yaşlarda bir amcanın kendisine geldiğini ve “siz burada ne yaptınız” diye sorduğunu, kendisinin de “Türkiye olarak bir cami yaptık” dediğini, Aksakallı Amcanın kendisine, “Hayır! Siz burada sadece bir cami yapmadınız. Siz yüzyıldır kendi özünden ve İslam’dan uzaklaştırılan Kırgızistan’a İslamın mührünü vurdunuz” dediğini anlattı.

Milletimizin Hayırları Hedefe Ulaşıyor

Diyanet, dönem dönem aziz milletimize başvurarak camilerden topladığı yardımlarla ve hayırsever insanlarımızın bağışlarıyla işte bu şekilde ülkemizin ve milletimizin gururu olacak eserler inşa ediyor.

İftihar Günü

Gönüllerden dökülen sadakalarla yükselen bir ulu mabed Kırgızistan’da ibadete açılacak. 

Açılış öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Caminin etrafı Türkiye ve Kırgızistan bayraklarıyla donatıldı. Kırgız halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılacağı büyük bir heyecanla açılış vaktini bekliyor.

Biz de diyanethaber olarak bu tarihi anları canlı yayınla siz değerli takipçilerimize aktaracağız. 

Heyette Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli, TDV Mütevelli Heyeti Üyesi işadamı Macit Balcı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü İle Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Daire Başkanı Ömer Faruk Savuran yer aldı. 

Hazırlıklarla ilgili olarak TDV kuruluşu olan ve caminin inşaat işlerini yürüten KOMAŞ yetkilileri de bölgeye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kırgızistan'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün "TUR" ile TSİ 14.50'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Bişkek İmam Serahsi Camiinin açılacağı haberi ulusal medyanın yanı sıra Kırgızistan medya organlarında da geniş yer buluyor.

Editör: Mehmet Çalışkan