Doğumuyla yeryüzünü şereflendiren, cahiliye girdabında savrulan insanlığa ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğumu, Mevlid-i Nebi bu sene 19 Kasım da idrak edilecek.

Diyanet İşleri başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 il müftülüğü ve yurt dışı teşkilatlarına gönderilen talimatlar neticesinde bu sene Mevlid-i Nebi haftası boyunca Peygamber efendimiz ve Gençlik konusu işlenecek.

Uluslararası Düzeyde Sempozyum

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene uluslararası düzeyde sempozyum düzenleyecek. 

Sempozyumun Amacı “Kur’an ve Sünnet perspektifinden ideal gençliği ortaya koymak, günümüz gençliğinin yaşadığı sorunlara temel dini referanslardan beslenen çözüm önerileri sunmak, gençlerin gönül ve ruh dünyasına ulaşabilecek yeni bir dil ve üslup geliştirmek, Başkanlığımızın gençliğe yönelik hizmetlerinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesine katkı sağlamaktır.” şeklinde açıklandı. 

Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilden gençlerin katılımıyla düzenleyeceği yarışma sonunda başarılı olan erkek ve kız üniversite öğrencilerini umreyle ödüllendirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan, Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın kaleminden “Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı”, komisyon tarafından hazırlanan “Sorularla İslam” ve Doç. Dr. Ülfet Görgülü’nün kaleminden “Hayatın Tekrarı Yok”  eserlerinin kaynak alınacağı yarışma, örgün veya açık öğretime devam eden 17-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerini kapsıyor. Yarışma için son başvuru tarihi 19 Kasım 2018 olarak belirlendi. Adaylar başvurularını //yarisma.diyanet.gov.tr sitesi üzerinden bireysel olarak yapabilecek. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular, internet sitesi //yarisma.diyanet.gov.tr  üzerinden ilan edilecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacak. Detaylı bilgi için //yarisma.diyanet.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak Eserler Sınavda çıkacak soruların sorulacağı eserler aşağıdaki linklerden indirimli kampanya olarak temin edilebiliyor. //yayinsatis.diyanet.gov.tr/

Mevlid-i Nebi ve Gençlik Sitesi

Mevlid-i Nebi Haftası süresince yapılacak programların, kitap, makale, hutbe, vaaz ve görsel materyallerin yer aldığı site yayına başladı. Siteye http://mevlidinebi.diyanet.gov.tr/tr-TR adresinden ulaşabilirsiniz.

SEMPOZYUM PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ>>>
 

Editör: Mehmet Çalışkan