Kayseri Erciyes Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Yardımcısı Argun, “Yeni Meydan Okumalar Işığında İslam Dünyası” konulu bir konferans verdi.

Son asırda İslam dünyasının çıkmazları haline gelen konulara değinen Argun, önce mevcut gidişatla ilgili durum tespitleri yaparak gençlere çıkış yollarını gösterdi.

Kaliteli insan ihtiyacının her geçen gün daha da arttığının altını çizen Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr. Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görev alanı çerçevesinde, başta İslam dünyası olmak üzere diğer coğrafyalarda yürütülen faaliyetlerde insan kalitesi ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi.

Gençlere kariyer planlaması noktasında fayda sağlayacak bazı ipuçları veren Argun, Türkiye’de son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm olduğuna işaret ederek, 15 yıl önce Türkiye’de elit üniversite eğitimi varken artık kitle üniversite eğitimine dönüş olduğunu ifade etti. Eskiden üniversite mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu bugün ise üniversite mezunlarının arttığını dolayısıyla her geçen gün sayıları artan üniversite mezunları arasında temâyüz edebilmek   için çok yönlü eğitim formasyonuna sahip olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

“Kariyer planlaması değil, birikim planlaması yapın”

Başkan Yardımcısı Dr. Argun, öğrencilere kariyer planlaması noktasında da ipuçları vererek öncelikle birikim planlaması yapmaları tavsiyesinde bulundu. Argun birikim planlamasının ardından kariyer planlamasının geleceğine işaret ederek, “birikim planlaması yaptığınız takdirde Allah’ın izniyle dünyalık kariyer de gelir, dünyalık da gelir, makam da gelir, mevki de gelir; ama önemli olan birikimli ve donanımlı olmaktır.” dedi.

“Küresel rekabet, küresel donanım gerektirir.”

Argun, “Erciyes İlahiyat öğrencileri ile Marmara İlahiyat öğrencilerini asla mukayese etmemelisiniz. Sizin rakipleriniz Oxford Islamic Studies veya Newyork Yakın Doğu Araştırmaları Merkezindeki yaşıtlarınız, akranlarınızdır. Dolayısıyla Türkiye’nin iddia sahibi bir ülke olması, İslam Medeniyetine uzun dönem hâmîlik yapmış bir ülke olarak medeniyet iddiasını sürdürebilmesi için sizlerin küresel anlamda hizmet yapabilir bir donanıma sahip olmanızdan geçiyor. dedi.

Argun, program sonrası İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret ederek Kayseri’de yürütülen din hizmetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından düzenlen programa katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan