Kocaeli Belediyesinin Diyanet İşleri Başkanlığının milletimizin yüce dinimiz İslam’ı uzman kişilerden ve güvenilir kaynaklardan öğrenmeleri için açtığı Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinin inşaatını üstlenmesi büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kamu kaynaklarını eğitim ve kültür faaliyetleri için kullanan Kocaeli Belediyesinin bu örnek yatırımı, Din istismarıyla mücadeleye öncelik veren ve buna yönelik eğitim faaliyetleri düzenleyen Diyanet camiasında da heyecan uyandırdı.

2018 yılı içinde inşası tamamlanacak eğitim merkezinde incelemelerde bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Kocaeli Belediyesi’nin bir yıl gibi kısa bir sürede böyle nitelikli bir binayı ikmal etmiş olması, Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim kapasitesinin artırılması açısından çok değerli bir katkı niteliğindedir. Dedi.

Bekiroğlu, bizler de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, ülkemizin vaizlik, müftülük, eğitim görevliliği gibi önemli kademelerinde görev yapan nitelikli insanların yetişmesi için gerçekleştirilen bu yatırımın tamamlanması aşamasında donatım ve ikmal işlerini üstlenmek suretiyle sorumluluğumuzu yerine getirmeyi bir vecibe olarak addediyoruz. ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temel atma töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın  da katıldığı bir törenle 14 Ekim 2017 tarihinde atılmıştı.

Bazı çevrelerin Diyanetin 7 Milyardan fazla bütçesinin bulunmasına rağmen Dini Yüksek İhtisas Merkezini neden belediyelerin yaptığı şeklindeki spekülasyonlarına da değinen Bekiroğlu, Diyanetin yatırımcı bir kurum olmadığını, bütçesinin yüzde 96’sının personel giderleri ve cari harcamalara tahsis edildiğini, bu durumun 2018 yılı bütçe kanununun incelenmesi halinde açıkça görüleceğini, dolayısıyla Diyanetin yatırımlarının önemli bir kısmının hayırsever vatandaşlarımızın ve işadamlarının bağışlarıyla yapıldığını, belediyelerin yatırım konusunda destek sunmasının da bu bağlamda millet yararına ve iyi niyetli bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde ne kadar anlamlı olduğunun bir kere daha anlaşılacağını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan