Anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapıldı.

Szöleşmeli personel istihdamı konusunda; 10/5/2018 tarihli ve 7142 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak 9 Temmuz'da yayımlanan 703 sayılı KHK ile, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanuna “Sözleşmeli personel istihdamı” başlıklı yeni eklenen 10/A maddesinde “Başkanlığın Din Hizmetleri Sınıfına ait kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli personel istihdam edilebileceği, yapılan atamanın sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte geçerlilik kazanacağı, bu madde uyarınca atanan sözleşmeli personelin dört yıl süreyle başka bir yere atanamayacağı, gibi hükümlere yer verildi.


Buna göre;

Ne Zaman tayin İsteyebilecekler?

Yeni eklenen maddeye göre istihdam edilecek 4/B’li personel imzalayacağı sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresi bitiminde, talepleri halinde bulundukları yerde din hizmetleri sınıfına ait kadrolara atanabilecek. Yeni atandığı kadrolu pozisyonunda en az iki yıl görev yaptıktan sonra tayin talebinde bulunabilecek.

Mevcut 4/B Pozisyonunda Çalışanları Nasıl Etkileyecek?

Mevcut 4/B’li pozisyonda çalışanların durumu Cumhurbaşkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yapılacak görüşmeler neticesinde önümüzdeki günlerde netleşecek.

Eş Durumu Tayinler Nasıl Olacak?

Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme taleplerinde eşler, 4/B’liye tabi olacak,


 

Editör: Mehmet Çalışkan