Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı, Bilimsel Telif Eser ile Uluslararası Akademi Ödülleri, 26 Aralık 2018 çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

Bu yıl ikisi Telif Eser Ödülü, biri Halil İnalcık Özel Ödülü ve dördü Kayda Değer Eser Ödülü olmak üzere yedi Türkçe Bilimsel Telif eser, TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Mustafa Emecen’in de katıldığı törende Sultanın Casusları: 16. Yüzyılda İstihbarat, Sabotaj ve Rüşvet Ağları kitabıyla, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’a, “Bilimsel Telif Eser” ödülü verildi

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asım Cüneyd Köksal’a ise Fıkıh ve Siyaset: Osmanlılarda Siyaset-i Şer'iyye, adlı eseriyle “Kayda Değer Telif Eser Ödülü” layık görüldü.
 
 

-------------------------

Kurucu Vakıf

13 Mart 1975 tarihinde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), senedindeki amaçlara uygun olarak ülkemizin eğitim öğretim ve bilim alanındaki gelişimine katkıda bulunacak önemli faaliyet ve projelere imza atmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle ortaöğretim ve yükseköğretim (lisans ve lisansüstü) aşamalarındaki yaklaşık 3.500.000 öğrenciye burs veren, ülkemizin farklı şehirlerinde yükseköğretim öğrenci yurtlarını gençlerimizin hizmetine sunan, eğitim öğretim desteğini başta Orta Asya, Kafkasya ve Balkanlar olmak üzere dost ve akraba topluluklara da ulaştıran TDV’nin bilimsel faaliyetler alanında destek verdiği en önemli proje İslâm Araştırmaları Merkezidir (İSAM).

Türkiye Diyanet Vakfı söz konusu hizmetlerini uzun yıllara dayanan çabaların bir sonucu olarak 2010 yılında kurduğu İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ile taçlandırmıştır.

Editör: Mehmet Çalışkan