İşliyen: “Çok Kıymetli Dostlarım! Mübarek bir toprak parçasında bulunuyoruz. Çanakkale´de konuşmak bile ayrı bir meziyet olsa gerek. Sözlerimin başında Cenab-ı Hak'tan yüz binlerce şehidin medfun bulunduğu bu yerde, onlara rahmet, bizlere de onlara layık bir hayat nasip etmesini niyaz ediyorum." dedi.

Sahabe şuuruna vurgu yapan Dr. Burhan İşliyen, Çanakkale´yi okurken çadırda koluna şarapnel parçası isabet etmiş Ali Çavuş'un kolunu kesip atması gibi daha nice ecdadımızın sahabe şuurunun, bilincinin, bizler tarafından da yaşanmasını, kuşanılmasını, bizlerden evlatlarımıza intikal etmesini, kıyamete kadar da diri ve canlı durmasını Cenab-ı Hak nasip eylesin…" dedi.

Din görevlilerinden kitap ve dergilere yönelik tanıtım kampanyaları yapmasını isteyen Dr. Burhan İşliyen, "Aile" dergisi abone kampanyası, "Diyanet Çocuk Dergisi" abone kampanyası, "Diyanet Aylık Dergi" abone kampanyası… Her alanda gençlere yönelik çağdaş problemler var. Din İşleri Yüksek Kurulumuz çalışıyor, yeni kitaplar basılacak. Konulu tefsir projesi bitmek üzere. İnşallah bu sene Tecrid-i Sarih basılacak. Güzel bir baskıyla istifadenize sunulacak. Televizyon yeni yayın dönemine başladı. Mutlaka sosyal medya yoluyla beğenilerinizi eleştirinizi yazın arkadaşlar. Tenkitlerinizi mutlaka yazın. Çünkü marifet iltifata tabidir. Hangi iş karşılık görüyor hangisi karşılık görmüyor bunu bilmemiz lazım. Televizyonumuz TRT'den ayrıldı, bağımsız oldu Diyanet TV adı altında, bu çok önemli bir kazanım, ifadelerini kullandı.

İşliyen, özetle birazcık şevkimizin yenilenmesine, gayretimizin toparlanıp güçlenmesine ihtiyaç var kıymetli arkadaşlar. Bu konuda birbirimize dua edelim inşallah. Gayretimizi artıralım. Zaman az. Hocamın dediği gibi iş çok. Allah aşkımızın ziyadeleşmesini, gücümüzün artmasını ve hep beraber rızasına muvaffak olacak işler yapmayı nasip etsin. İl müftüm başta olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Haktan hayırlı görevler diliyorum.’’ dedi.

Konferanstan sonra İl Müftüsü Arif Gökce ve Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen yapımı devam eden 18 Mart İçdaş Ulu Camii'ni ziyaret etti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan