Bu kez görme engelli kardeşlerimiz, refakatçileriyle birlikte 117 kişilik kafile olarak kutsal topraklara uğurlandı.

Memleketin farklı bölgelerindeki 44 Kur’an kursunda öğrenim gören ve kurslarında yapılan yarışmalarda başarılı olarak birincilik elde eden görme engelliler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umreyle ödüllendirildi. 

Öğrenciler için Ankara Esenboğa Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı da katıldı. 

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen umreye katılan engelliler, kendilerine refakat edecek ailelerinden bir kişiyle birlikte çıktıkları kutlu yolculuk öncesi heyecanlıydı. 

Kâbe’de yapacakları duaların ortak noktalarının başında, derin sıkıntılar yaşayan İslam âleminin huzuruna yönelik temenniler vardı. 

Osmaniye'den katılan ve il ikincisi olan minik Zahide de aynı hassasiyeti taşıyordu. Umre ödülü, ülke genelinde Kur’an kurslarında düzenlenen yarışmalarda birincilik kazanlar içindi. Zahide ikinci oldu ve çok üzüldü ama sonra duaları gerçekleşti

117 kişilik kafile olarak Medine’ye hareket eden umreciler 4 gün Medine'de, 6 gün Mekke’de kalacak ve 1 Ocak'ta memlekete dönecekler.

Editör: Mehmet Çalışkan