Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programa Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arifiye Kaymakamı Geyve kaymakam vekili Adem Yazıcı, Belediye başkanı Murat Kaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İlçe Müftüsü Ali Erhun, Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı İlyas Serenli, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

4 Milyon TL’ye maliyet ile inşaatının tamamlandığını belirten İlçe Müftüsü Erhun: “Diriliş Yatılı Bölge Hafızlık Kuran Kursu’nun arsasını bağış yapan Mehmet Öztürk’e teşekkür ederek dua etti.

Geyve’de göreve başladığı andan itibaren bir durum tesbiti yaptığını ifade eden Erhun; ilçe nüfusuna göre Yatılı Bölge hafızlık Kur’an Kursu ilçe müftülüğü hizmet binasının eksikliğini gördük. Elhamdülillah bunların hepsini yerine getirdik. Bugün açmış olduğumuz erkek Kur’an Kursu 110 yataklı olup, 75 öğrenci öğrenim görmektedir. İlkokul 4 ile Ortaokul 1. Sınıflardan çok sayıda öğrencimiz hafızlık için müracaat etti. Biz bunların 75 tanesini uygun gördük. Geyve Halkının yardımseverliği bizi son derece memnun etmiştir. Halkımızın yapmış olduğu İki buçuk Milyonluk yardım ile inşaatımız yükselmiş farklı yerlerden gelen yardımlar ile de binamız tamamlanmıştır.

Allah c.c. izni ile bu müessesemiz kıyamete kadar hafız yetiştirecektir. Bize yardım ve destek olan Geyve halkına şükranlarımı sunuyorum. dedi.

osman tıraşçı

Açılışı yapılan Diriliş Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Osman Tıraşçı, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya ve yanındaki heyet ile birlikte binada incelemede bulunarak öğrencilerle sohbet ettiler.
Binanın yapım aşamasında katkı sunanlara plaket verildikten sonra gelen misafirlere etli pilav ile ayran ikram edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan