Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında yurt içi ve yurt dışında devam eden kutlamalara bir ilk daha eklendi. 40 yaş altı genç sanatçıların Peygamber sevgisi tuvallere yansıdı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Gençlerin Sanatında Peygamber Sevgisi" konulu sergi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı tarafından Ayasofya’da açıldı.

3 Aralık’a kadar ziyarete açık kalacak serginin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, eserleriyle sergiye katkı sunan sanatkârların hepsinin 40 yaşının altında genç sanatçılar olduğunu belirterek “İlk defa Ayasofya'da genç sanatçıların kaleminden, fırçasından, yine genç sanatçılarımızın damla damla dökülen ebrusundan Peygamber Efendimize olan muhabbeti izlemiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Serginin geleneksel Türk İslam sanatlarının bir taraftan sanat icazeti verirken diğer taraftan da Peygamber sevgisini nesilden nesile nasıl aktardığını dile getiren Martı: “Bu sergi bize her rikkatin, letafetin ve zarafetin izini bünyesinde barındıran Türk İslam sanatlarının yetiştirdiği genç sanatkarlara sadece sanat tecrübesi değil, Peygamber sevgisi de aktardığını gösterecek.” dedi.

Konuşmaların ardından sergi ziyarete açıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan