Filistin Gazeteciler Sendikası ve medya kurumlarının çağrısıyla düzenlenen iki eylemde, Ebu Akile'nin fotoğrafları ile "Hakikatin sesi susturulamayacak" yazılı dövizler taşındı.

Aljazeera televizyonunun Gazze'deki ofisinin önünde düzenlenen ilk eylemde konuşan kanal muhabiri Hişam Zakkut  Aljazeera'nın, soğukkanlı bir şekilde işlenen suçtan işgalcileri sorumlu tuttuğunu söyledi.

İşgalcilerin, Filistinli gazetecileri hedef almasının, dünyaya mesajlarını ulaştırmalarını engelleme amacı taşıdığını aktaran Zakkut, Aljazeera'nın, Ebu Akile'nin öldürülmesinde payı olanların soruşturulması için çaba sarf edeceğini kaydetti.

Filistin Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Tahsin el-Ustul da Ebu Akile'nin öldürülmesine tepki gösterdi.

Ustul, olayla ilgili uluslararası soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu.

- Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, işgalcilerin Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada açlan ateşle hayatını kaybetmişti.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde işgalcilerce gerçek mermiyle vurularak başından ağır yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.

Al Jazeera'nin ilk nesil saha muhabirlerinden olan 51 yaşındaki gazeteci, işgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırılarını kayıt altına almak için uzun süredir bölgede çalışmalar yürütüyordu.

1971 Kudüs doğumlu olan Ebu Akile, Ürdün Yermuk Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Bölümü mezunuydu.

Cenin Kampı'na baskın düzenleyen ve bir Filistinliyi gözaltına almak için evinin çevresini kuşatan işgalcilerle Filistinliler arasında olaylar çıkmıştı.

Editör: Mehmet Çalışkan