Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Müftüleri ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı vesilesiyle gerçekleşen kabulde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda müftülere ve dekanlara hitaben bir konuşma yaptı.

1993’ten bu yana düzenlenen ve bu yıl 35’incisi gerçekleştirilen İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nın, milletin güncel dini meselelerini ele alma fırsatı verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının verimli ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde imam ve müezzinlerin okuduğu sala ve ezanların, gecenin dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek, kendilerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece, her biri bir Sütçü İmam’a dönüşen tüm din görevlilerimizden Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

Tarihteki şanlı zaferlerden ders alındığı gibi, yenilgi, hata ve eksikliklerden de ders çıkarılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirinin açık yüreklilikle yapılması gerektiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan