Farklı mesleklerden akademisyen ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu Müslüman din gönüllüleri, Amerika’nın muhtelif bölgelerinde din hizmeti yürütüyor.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü vasıtasıyla Diyanet İşleri Başkanlığını tanımak ve başkanlığın yürüttüğü din hizmetleri çeşitliliği hakkında bilgi edinmek üzere Başkanlık merkezine gelen Amerikalı din gönüllülerini makamında ağırlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu ziyaretin kendilerini çok bahtiyar ettiğini söyledi.

Bulundukları bölgelerde gençlere rehberlik etme konusunda büyük vazifeler icra ettikleri için kendilerine Allah’tan yardım dileyen Erbaş, “Sizler bu noktadan baktığımız zaman peygamberlerin varislerisiniz. Peygamberlerin yaptığı vazifeyi yapıyorsunuz. Çünkü İslam dini tebliğe dayanan, davete dayanan bir dindir. Bu gerçeği, Allah indinde dinin İslam olduğu anlayışını insanlara kim ulaştıracak? Bizler ulaştıracağız, sizler ulaştıracaksınız. Çok önemli bir vazifeyi yerine getiriyorsunuz.” şeklinde konuştu.

İslam’ın, ilmin kucağına doğmuş bir din olduğunun altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İslam, esasında ilmin kucağına doğmuş bir dindir. Çünkü ilk inen ayetlere baktığımız zaman bilgiden, hikmetten, okumaktan, öğrenmekten, öğretmekten ve kalemden bahsediyor Rabbimiz. Dolayısıyla sizler ilim yolunda olan insanlarımıza öğrenmenin, öğretmenin, okumanın, okutmanın, bilginin, hikmetin, kalemin, ilmin, irfanın ne kadar önemli olduğu noktasında rehberlik yapıyorsunuz." dedi.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Kişi bilmediğinin düşmanıdır.” hadisini hatırlatan Erbaş, “Bizim, insanlara İslam’ın barış dini olduğunu, ilim dini, bilgi hikmet dini olduğunu, Kur’an’ın özünün insanlara bu gerçekleri hatırlatmak olduğunu anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Yeryüzünde İslamofobinin birileri tarafından sürekli teşvik edilmeye çalışıldığını ifade eden başkan Erbaş konuşmasını, “Yeryüzünde sürekli birileri tarafından teşvik edilmeye çalışılan İslamafobianın ortandan kalkması asgariye inmesi noktasında yine bizim yaptığımız çalışmalarımızın çok büyük etkisi olacaktır.” şeklinde sürdürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kurulduğu ilk günden bugüne, yurt içi ve yurt dışında İslam’ın hakikatlerini insanlara anlattıklarına vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Özellikle yurt dışı hizmetlerimizin karşılığını gördüğümüzü, çok verimli olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü yurt dışında çeşitli ülkelerden organizasyonu en güçlü olan ülkelerden birisidir Türkiye, belki de birincisidir. dedi.

Başkan Erbaş'ın konuşmasının ardından ziyeretçilere Diyanet İşleri Başkanlığı tanıtım sinevizyonu izletildi. Daha sonra herkesin kendini tanıttığı bölümde, ziyaretçilerden biri Türkiye'nin İslam'a olan hizmetleri noktasında kendilerine örnek olduğunu, bundan memnun ve umutlu olduklarını dile getirdi. Bir diğer ziyaretçinin ise "isanlara dini anlatırken kendi imanımızı nasıl koruyacağız? Bu noktada bizlere nasihat eder misiniz?" sorusu üzerine başkan Erbaş, ilim tahsil etme vurgusu yaparak çocukların İslam'la ve Peygamber Efendimizle küçük yaşlarda tanıştırılması tavsiyelerinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay’ın da katıldığı ziyarette konuklar memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan