Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Tunceli’de Mehmetçiği ziyaret etti. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Mehmetçik'le yemek yedi ve sonra; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hepinize selamı var, gelirken bütün kardeşlerime selamımı ilet diye bana emanet etti, bu emaneti sizlere ulaştırmış olayım.” dedi.

Başkan Erbaş, vatan savunması için nöbet tutmanın faziletine işaret ederek, Peygamber Efendimiz’in bir hadisinden örnek verdi ve “Sizler bu müjdeye nail olan nadir kahramanlarımızsınız.” dedi.

Erbaş şunları kaydetti:

“Değerli komutanlarımız, askerlerimiz polislerimiz, sizler bu topraklarda dimdik ayakta, terörün karşısında bulunduğunuz sürece, bizler Anadolu’nun her yerinde, her ilimizde, her ilçemizde, her köyümüzde rahat bir şekilde yaşıyoruz. Bu rahatlığımızı sizlerin mücadelesine borçluyuz. Allah hepinizden razı olsun.”

Eskiden savaşların cephelerde göğüs göğüse olduğun ancak şimdi haince planların yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Erbaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

“Eskiden savaşlar cephelerde olurdu. Askerler göğüs göğüse savaşırdı. Ama şimdi haince bir plan yürütülmektedir. Hem içimizdeki hainler hem de dışarıdaki düşmanlar bir olup milletimizi bir şekilde çökertmek istemektedirler. Bunun zaman zaman farklı planlarla ortaya çıkarıldığını görüyoruz. 12 Eylül’de büyük bir fitne ortaya atılmıştı sağcı ve solcu diye. Üniversite öğrencileri birbirine düşürülmüştü. Aynı aileden insanlar birbirine düşman edilmişti, biri sağcı biri solcu. Sabahları kalktığımızda üniversite bahçelerinde acaba kaç gencimiz vurulmuş bir şekilde bulunacak, bunun endişesiyle kalkardık yatağımızdan. Bir seferinde iki genç bir avluda vurulmuş, hastaneye götürüp otopsi yaptırıyorlar, ikisinden çıkan kurşun aynı tabancadan çıkmış. O tabancanın tetiğini çeken el işte hain eldir. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan hainlerden birisinin elidir. Daha sonra 1984 yılından itibaren, PKK terör örgütünü bir şekilde kurdular ve milletimizin başına bela ettiler. 30-35 yıldır milletimiz bu belayı ortadan kaldırmaya çalışıyor. Elhamdülillah şanlı ordumuz, şanlı polisimiz, bütün güvenlik güçlerimiz milletimizle elbirliği halinde bu terör örgütünü çökertti ve sonuna doğru geliyoruz inşallah. Sayın valimizden, komutanlarımızdan aldığımız bilgiler bizi çok mutlu ediyor.”

Tunceli’nin huzur şehri olduğunu duymak ve görmekten mutlu olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Biz bir ve beraber oldukça bu ihanetlerin bu fitnelerin sonu gelecektir inşallah. Tıpkı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi beyitlerinde; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Bizim yüreklerimiz toplu vuruyor elhamdülillah. Vatan aşkı için bayrak aşkı için millet aşkı, ezan aşkı, bütün manevi değerlerimiz aşkı için yüreklerimiz toplu vuruyor. Toplu vurduğu sürece, içerdeki ve dışarıdaki bütün hainler ve fitnecilerin kurmuş oldukları tuzaklarını, fitnelerini Rabbim kendi başlarına çevirecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, birlik ve beraberliği sağlamada emek gösteren başta Tunceli Valisi olmak üzere komutanlara ve askerlere teşekkür ederek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Allah gücümüzü kuvvetimizi artırsın ve sizleri korusun. Ordumuzu, silahlı kuvvetlerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi hainlerin, zalimlerin, terör örgütlerinin fitnesinden, tuzaklarından muhafaza buyursun diyorum ve hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”


 

Editör: Mehmet Çalışkan