Bu ihtiyaç dolayısıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasının "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olarak belirlendiğini belirten Argun, "Bugünkü Müslümanların problemi birlik problemi değil, ahlak problemidir. Dolayısıyla şayet eskilerin tabiriyle mezar taşı gibi istikamet sahibi olur, örneklik teşkil edecek bir hayat çizgisini ortaya koyarlarsa toplum ıslah olur." diye konuştu.

Argun, kendini dine adanmış kişilerden ibret alınması gerektiğini vurguladı. 

İslam medeniyetinin kentin merkezine camiyi yerleştiren bir medeniyet olduğunun altını çizen Argun, şöyle konuştu:

"İddia sahibi medeniyetler, mabetleri üzerinden kültürlerini, sanatlarını konuştururmuş. Bugün cami ve minarelerimizin mimarisine baktığımız zaman dünyadaki kilise, havra ve sinagoglarla boy ölçüşebilecek estetiğe sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle sultan camilerinde, külliyelerinde bunu görüyoruz. Müftülerimiz, din görevlilerimiz, hepiniz birer cami inşaatıyla iştigal ediyorsunuz.  Estetik boyutuna ehemmiyet verdiğimiz kadar güvenlik boyutuna da ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Şükürler olsun ki İslam alemini dolaştığımız zaman Türkiye'deki camilerin ve görevlilerin temizlik, nezafet, nezaket ve nezahet açısından daha iyi bir yerde olduğunu görebiliyoruz."

Konuşmanın ardından hizmetleriyle başarı sağlayan müftülük çalışanı, din görevlisi ve Kur'an kursu hocalarına plaket verildi.

Programın ardından Harran ilçesine geçen Argun, Kur'an Kursu açılışına katıldı, ilçedeki tarihi alanları gezdi.

Editör: Mehmet Çalışkan