Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il buluşmaları kapsamında geldiği Kütahya'da FETÖ’den alınarak TDV’ye devredilen Yüksek Öğretim Kız Yurdun’un açılışını yaptı.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, sadece kız öğrenci yurduyla yetinmeyeceklerini ve yeni bir erkek öğrenci yurdu için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Hazırlar, FETÖ’den alınarak Türkiye Diyanet Vakfı’na devredilen öğrenci yurdunun habis bir yapının elinden kurtarılarak yeniden milletin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Başkan Erbaş,

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de 30 noktada 8 bine yakın üniversite öğrencisini Türkiye Diyanet Vakfı’nın öğrenci yurtlarında misafir ettiklerini ve bundan çok mutlu olduklarını söyledi. 

100 Öğrenciye Daha Barınma İmkanı

Kütahya’da yeni açılan bu yurtla birlikte, 100 kadar daha öğrenciyi misafir edebileceklerini ifade eden Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı, 21 ilimizde  yurtlarıyla üniversite öğrencilerimize ev ortamında sıcak bir yuva ortamında yurt hizmetleri vermektedir. Amacımız her ilimizde bir yurt yapmaktır. Zira her ilimizde üniversitelerin sayısı gittikçe artıyor. Bugün itibarıyla iki yüzün üzerinde üniversitemiz oldu. dedi.

İstismarcılara Fırsat Verilmeyecek

Başkan Erbaş, sahih dini bilgi ile milletimizi buluşturduğumuz zaman bazı yapılara, bazı örgütlere, bazı şahıslara ve kötü niyetlilere, dini istismar ederek kendi menfaati doğrultusunda kullanmaya çalışanlara fırsat vermemiş olacağız. dedi.

Milletimizin Desteği

Bu noktada milletimizden Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, destek bekliyoruz. Ve görmüş olduğumuz destek de bizi gerçekten mutlu ediyor, memnun ediyor. dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan