Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık merkezinde imzalanan iş birliği protokolüne göre taraflar yurt içi ve yurt dışında yayın, yardım, kültürel ve sosyal çerçevede birlikte proje üretecek ve mevcut projelere destek verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt dışında özellikle eğitim alanında yürütülen faaliyetlerde kullanılan eğitim materyallerinin de Türkiye Maarif Vakfı tarafından kullanılması sağlanacak.

Doğru, sahih ve güvenilir dini bilgiyi topluma en etkili şekilde sunmak üzere çalışmalar yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ürettiği eğitim materyallerinin farklı dillere çevirisini yaparak Türkiye Maarif Vakfının da kullanımına sunacak.

Erbaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt dışında her yıl din hizmetleri konferanslarının yapıldığını, bu çalışmalarda FETÖ ve benzeri dini istismar eden örgütlerle mücadeleye önem verildiğini söyledi.

TMV'nin de yurt dışında eğitim alanında güzel çalışmalar yaptığına işaret eden Erbaş, iş birliği kapsamında yurt içi ve dışında doğru dini bilginin insanlara ulaştırılması ve İslamofobi'nin engellenmesi konusunda mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Erbaş, bu çalışmaların 15 Temmuz darbe girişiminin ardından artarak devam ettiğini anımsatarak, "TDV ve TMV hem yurt içinde hem de yurt dışında bütün insanların çocuklarına eğitim verme noktasında güçlerini birleştirecektir. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

- "Eğitim hizmetleri güçlendirilecek"

Akgün ise Türkiye'nin yurt dışında farklı alanlarda hizmet eden birçok kurumunun bulunduğunu anımsatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin bu kurumların başında geldiğini söyledi.

Protokolle kurumların birikimlerinin paylaşımı noktasında önemli bir iş birliği yapıldığını ifade eden Akgün, şunları kaydetti:

"Biz ele ele verip hem gönül birliği hem de fiili iş birliği yaparak, Türkiye'nin kültürel diplomasi alanında yurt dışındaki etkinliğini daha görünür kılmak ve temsil ettiğimiz değerlerimizi oralara sağlıklı bir şekilde götürmek istiyoruz. FETÖ ve benzeri gruplarla mücadele etmenin en efektif yolu sahayı boş bırakmamaktır. Bu zamana kadar onların büyümesinin nedeni bizim gibi kurumların sahada belki de yeterince güçlü olmamasıydı. Bu iş birliğiyle insanların ihtiyaç duyduğu mesajı doğru kanallar ve doğru yöntemlerle götürerek, Türkiye'nin temsil ettiği değerleri yurt dışında daha doğru bir şekilde temsil edeceğiz."

“Türkiye Maarif Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Arasında İş Birliği Protokolü” imzalama törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun’un yanı sıra her iki kurumdan üst düzey yöneticiler katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan