Muğla'nın Seydikemer ilçesinde görevli imam hatip Cemal Genç, gençlerin ilgisini çekecek bir projeye imza attı.

Genç, çocukların ve gençlerin gelişimini ve eğitimini desteklemek, şahsiyet ve kişilik oluşumlarına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği projede başarılı sonuçlar alıyor.*

Genç, geliştirdiği projenin amacını:

Çocukların ve gençlerin zararlı ortamlardan ve alışkanlıklardan korunması, manevi gelişimlerinin yanında fiziksel gelişimlerinin sağlanıp, becerilerinin artırılması ve geleceğe yönelik sağlam hedeflere kanalize edilmesi, olarak açıklıyor. 

Genç, gençlerimizle ilgilenmenin hepimiz için bir sorumluluk olduğunu ifade ederek:

Teknoloji, sanat, edebiyat, spor vb. her alanda gençlerimize alan açmalı ve imkan sunmalıyız.

Topluma ve insanlığa faydalı insanların yetiştirilmesi için gençlerin din ve ahlak eğitimine büyük önem vermeliyiz. 

Gençlerimize faydalı alışkanlıklar kazandırılmalı; onları, zararlı alışkanlıklardan korumalı ve bu konuda bilinçlendirmeliyiz diyor. 

Cemal Genç, gençlere ve çocuklara yönelik vakit araları kurslar düzenledik, sporu ve camiyi sevdirerek, onları bir çatı ve hedef etrafında topladık. Faaliyetlere katılım göstererek güzel başarılar elde ettik. Bu noktada çocuklar ve aileleri onure edildi. Ailesi, okulu ve arkadaş ortamında sorunlu olan bazı çocuklar çalışmalarımız sayesinde daha uyumlu hale geldi. Özellikle gençlerle spor harici sohbet ortamları kurularak sıkıntılarını konuşulup ve bu noktada çözümlemeler üretmeye çalıştık. Kötü arkadaş ortamında bulunan ve kötü alışkanlıklara sahip olan bazı gençler bu ortamdan kurtarıldı (alkol, sigara, madde bağımlılığı ve kavgacı guruplar vb.). Gençlerle haftanın bir akşamı cami sohbetleri düzenliyoruz. Destek bulunduğu kadarıyla daha güzel fikirler ve hedefler düşünüyoruz. dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan