Biriktirdikleri harçlıkları ile “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyasına destek olan öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat'la birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlık merkezinde gerçekleşen görüşmede öğrenciler, uzun süredir Yemen'de iç savaş nedeniyle yaşanan açlık ve yoksulluk karşısında sessiz kalamadıklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa başlattığı "Yemen'e Sessiz Kalma" yardım kampanyasına destek olmak amacıyla harçlıklarını biriktirdiklerini ifade eden öğrenciler, topladıkları yardım paralarını Yemen'e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfına vermek istediklerini söyledi.

Öğrencilerle tek tek tanışan Başkan Erbaş, öğrencilere “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyasına göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

İnancı, mezhebi ne olursa olsun zulme maruz kalan insanların yanında yer almak gerektiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Çünkü bizim dinimiz bunu emrediyor. İnsanların, özellikle çocukların büyük bir zulme uğraması bizim yüreğimizi acıtıyor, kalbimizi sızlatıyor. Sizlerin, çocuklarımızın, gençlerimizin bunun bilincinde olması da bizi memnun ediyor, sevindiriyor.” dedi.

“Çocuklarımız, gençlerimiz gelecekte güzel işler yapacaklar. Şimdiden işi sıkı tutmaları gerekir” diyen Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Her şeyden önce biz ahlaklı insan olacağız. Peygamber Efendimiz, mizanda en ağır gelecek amel güzel ahlaktır, buyuruyor. Eğer ahlakımız güzel olursa mesleğimiz ne olursa olsun ahlakımız mesleğimize yansır. Öğretmen olursak ahlaklı bir öğretmen öğrencisine rol model olur, öğrencisi de onun gibi olmak ister. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan görevlilerimiz, hocalarımız bunları anlatıyor. Ahlak çok önemli, bizim milletimizin tüm mensuplarının bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu duyarlılık daha da artacak, devam edecek. Millet olarak en önemli hasletimiz, edepli, ahlaklı, inancına ve değerlerine bağlı, vatanını, milletini, ezanını, bayrağını seven bir nesil, bir gençlik, bir millet olmamızdır. Millet olarak bu çizgide yürümeye devam edeceğiz. Sizler de bu şekilde olmak için gayret eden gençler olacaksınız inşallah.”

Editör: Mehmet Çalışkan