Mardin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve eşleriyle birlikte din görevlileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mardin İl Müftüsü Çiçek, katılımcılara teşekkür ederek ailenin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Proje kapsamında Mardin’e gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü Çiçek’in konuşmasının ardından “Biz Bir Aileyiz” konulu bir konferans verdi.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına dağılmış mümin kardeşlerimizle biz bir aileyiz! Sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Martı: “Müslüman’ın diğer Müslümanlarla ilişkisi, birbirine kenetlenmiş bir binanın tuğlaları gibidir.” hadis-i şerifini hatırlatarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Martı, Diyanet İşleri Başkanlığının ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına hizmet götürmek için seferber olduğuna dikkat çekerek “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatıyla, ülkemizin ve dünyanın dört bucağında hizmet veren yüz bini aşkın personelimizle biz bir aileyiz!” dedi.

Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet teşkilatının, sahih dinî bilgiden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, ilim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahip, toplum nezdindeki itibarının, nüfuzunun, değerinin ve sorumluluğunun farkında bir aile olduğunu ifade etti.

Kurumsal sorumluluk ve aidiyet bilinci için; emanet ve ehliyete, temsil ve liyakate, sadakat ve samimiyete, erdem ve şahsiyete ihtiyaç olduğunu dile getiren Prof. Dr. Martı, “Tüketen değil besleyen, üreten, değer veren, sevgi ve saygıyla büyüyen, huzurlu, sağlıklı ve güçlü bir aile için birbirimize karşı sevgi ve merhametle davranmaya ihtiyacımız var!” dedi.

Ayet ve hadislerden örneklerle konuşmasını sürdüren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Bizim sabır, sebat ve dirayete ihtiyacımız var! Bizim hoşgörü, insaf ve adalete ihtiyacımız var! Bizim emanet, güven ve sadakate ihtiyacımız var! Bizim iffet ve mahremiyet bilincine ihtiyacımız var! Bizim edeb, nezaket ve samimiyete ihtiyacımız var! Ve bizim duaya ihtiyacımız var!” dedi.
“Biz Bir Aileyiz” temalı konferansların 37'ncisinin Mardin'de yapıldığını belirten Martı, aile kurumunun asla vazgeçilmeyecek 
en temel değerin başında geldiğini vurguladı.

"Aile için emek vermeye ihtiyacımız var"

Ailenin büyük bir nimet olduğunu ama her nimet gibi ailenin de bir imtihan olduğunu ve aile için emek verilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Martı, "Kendi ailelerimiz, günlük hayatın telaşı ve koşturması içinde bazen yeterince ilgimizi ve sevgimizi hissedemezler. Bugün maalesef ailelerimizin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir zamanda hepimizin ailenin değerinin bir kere daha hatırlamaya ihtiyacı var.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan