Erbaş, okul idaresiyle bir araya gelerek önce okul hakkında bilgiler aldı.

Proje bir imam hatip olduğu ifade edilen Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesine öğrenciler sınavla alınıyor.


 

Hediyem Kur'an Olsun

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Başkan Erbaş, Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere Kur'anı Kerim hediye etti.

Yurt içi ve yurtdışında, evinde Kur'an bulunmayan insanlara yönelik yürütülen "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası halen devam ediyor.

Erbaş Öğrencilerle Sohbet Etti

Erbaş Kur’an-ı Kerim hediye etmek üzere girdiği erkek öğrenci sınıfında kısa bir sohbet yaptı. Başkan Erbaş, öğrencilere öncelikle böyle bir okulu tercih ettikleri için hem teşekkür etti hem de çok şanslı olduklarını söyledi.

Erbaş, imam hatip okullarının kuruluş amacının tek taraflı değil çift taraflı olduğunu vurgulayarak hem dini ilimlerde hem de müsbet ilimlerde tecrübe ve deneye dayanan matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi alanlarda iyi insan yetiştirmek üzere kurulduğunu söyledi.

İmam hatip okullarının kurucusu merhum Celalettin Ökten Hocanın mücadele, çaba ve gayretlerine değinen Erbaş, 1980’li yıllarda haftada 21 ayrı derslerinin olduğunu, hem dini dersler hem de diğer dersleri birlikte okuduklarını ifade etti.

Erbaş, öğrencilere Kur’an-ı Kerim'de fen ilimleriyle ilgili birçok ayetlere rastlayacaklarını astronomi, fizik, kimya ve insanın henüz ana rahmine düşüşünden nasıl şekillendiğine kadar bilgilerle karşılaşacaklarını söyledi.

Öğrencilerin pür dikkat dinlediği Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim'den ayetlerle birlikte örnekler vererek, gökyüzündeki cisimlerin belli bir yörüngede aktığını, lise yıllarında kendilerine güneşin sabit olduğunu, diğer gezegenlerin onun etrafında döndüğünü ancak bir süre sonra bilimin güneşin de hareket halinde olduğunu söyleyerek aslında bu durumu Kur’an-ı Kerim'in yıllar önce bildirdiğini ifade etti.

Daha sonra kız öğrenciler sınıfına giren Erbaş, ülkemiz nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu ve kadınlarımızın da öğretmenlere, hocalara ihtiyacını olduğunu, bu ihtiyacı kız öğrencilerin karşılayacağını ifade etti.

Erbaş, milletimizin emaneti Kur’an-ı Kerim'leri “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında öğrencilere hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan