Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş beraberindeki heyetle birlikte, 2019 yılı hac organizasyonuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a geldi.

Başkan Erbaş ve beraberindeki heyet, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih b. Tahir Benten görüştü.

Görüşmede, 2019 yılı hac organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gelecek Türk hacı adaylarına sunulan hizmetlerle ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.

Her yıl hac mevsiminden önce Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan Hac Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantıda, önceki yıllarda hac organizasyonunda yaşanan problemler ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl 80 bin Türk hacısının gittiği kutsal topraklara bu yıl da aynı sayının gitmesi bekleniyor.

Başkan Erbaş ve beraberindeki heyet, umre ibadetini yerine getirdikten sonra Suudi Arabistan Hac Bakanı Muhammed Salih b. Tahir Benten ile hac protokolünü imzaladı.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Cidde Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı yer aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan