Müftülük okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi kursu düzenledi

Gümüşhane Müftülüğü ile Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” kursunun tamamlanması dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Gümüşhane Müftüsü Osman Ayas, Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Milli Eğitim ve Müftülük personeli ile kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, kursa 35 kursiyerin katıldığını ve 380 saat süren eğitimlerin tamamlandığını söyledi.

“İslam okumaya ve öğrenmeye önem veren bir dindir”

Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas ise İslam dininin okumaya, öğrenmeye, ilerlemeye, gelişmeye önem veren bir din olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bizim sıkıntımız bildiğimiz şeyleri alana, sahaya tam olarak yansıtmamamızdır. Hadislerle bizlere gelen mesajlarda Peygamberimiz (s.a.s.) 1400 küsur sene evvel ilim öğrenilmesi gerektiğini her zaman vurgulamıştır. Gümüşhane merkezde bir tane 4-6 yaş Kur’an kursumuz var ve doksan beş yavrumuz burada eğitim alıyor. Talep yoğun ama fiziki mekân olmadığı için talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız da küçük yavrularımızın eğitimine çok önem veriyor. Bizim geleceğimiz şu an buralarda eğitim gören miniklerdir. Onlara ne kadar sahip çıkarsak, onları ne kadar iyi yetiştirirsek yarınlarımız o kadar aydınlık olacaktır. Minik yavrularımızın gelişimi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu konuda Gümüşhane İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir projede buluştu. Bu taraz kursları ihtiyaçlar doğrultusunda açmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Beşikten mezara kadar öğrenme ihtiyacımız var”

Törende son olarak söz alan Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, söz konusu kursun okul öncesi dönemde çocukların eğitimine katkı sağlayabilecek bir kurs olduğunu ifade ederek, “Bir toplumun geleceğini şekillendirmek istiyorsanız, önce onları eğitecek kişilerin bilinçli, nitelikli katkılar sağlayacak düzeye getirilmeleri gerekmektedir. Madem bizler çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Çocuklarımızı çağın gereklerine göre yetiştirmek, bilgi, birikim, donanım ve teknolojiye entegre olabilecek düzeyde hazırlıklı halde tutmamız gerekiyor. “ dedi.

Tören 4-6 yaş öğrencilerin gösterilerinin ardından kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan