Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Ayas, Mevlid-i Nebi Haftası’nın Peygamberimizi iyi anlamak üzere kutlandığını hatırlatarak: “Önemli olan onu daha iyi anlayabilmektir. O anlaşılmadan bu dinin anlaşılması, mümkün değildir. Gençlerimiz geleceğimizdir. Biz onu iyi anlayabilir ve iyi anlatabilirsek yarınlarımız bugünden çok daha iyi olacaktır.” dedi.

“Mevlid-i Nebi" sinevizyon gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Halil Bektaş “Hz. Peygamber ve Gençlik”  konulu konferans verdi.

Bektaş şunları söyledi:

“İnsanlığın bir çıkmaz içinde olduğu dönemde Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) bir kavme, bir zümreye ya da ırka değil,  tüm âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.

“Gençlerimiz geleceğimizdir”

Hz. Peygamberi anlamak, yeryüzünde adalet ve huzuru yeniden tesis etmektir. Mevlid-i Nebi'yi anmak sadece bir sevgiden ibaret değildir. Hz. Peygamberi anlamak, aynı zamanda toplumsal sorunları çözmek demektir. Bu nedenle gençlerimize, çocuklarımıza Peygamberi iyi anlatmalıyız. Çünkü gençlerimiz geleceğimizdir. Gençliği ihmal eden bir düşüncenin geleceği olamaz. Peygamberimiz gençlerle çok iyi diyaloglar kurmuşlardır. Bizler de gençlerimizle iletişimimizi canlı ve taze tutmalıyız. 

“Gençlerimize sahip çıkmanın yolu onlara örnek olmaktır”

Gençlerin eğitiminde, gelişiminde bizlere büyük görev düştüğü açıktır. Bir eğitimci olarak Hz. Peygamberimizin eğitim metotlarından biri de ‘Örnek olarak, yaşayarak eğitmektir.’ Bizler de gençlerimizin Peygamber ahlakı ile Kur’an ahlakı ile yetişmesini istiyorsak ilk olarak bizler onlara örnek olmalıyız ve yaşamalıyız. Gençlerimize sahip çıkmanın yolu onlara güzel örnek olabilmektir. 
Başkanlık Müftüsü Halil Bektaş’ın vermiş olduğu konferansın akabinde ise Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi: “Gençlik bir milletin istikbalidir. Bundan dolayı özellikle hanım kardeşlerimizden çocuklarımızı, geleceğin gençlerini bu manada çok özellikli, Peygamberi bir ruhla, Muhammedi bir anlayışla yetiştirmeleri ve Peygamber Efendimizin ahlakına sahip nesillerle memleketimizin, milletimizin birliğine, dirliğine katkı sağlamalarını rica ediyorum.”

Konferansın ardından kalıtımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan kitaplar dağıtıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan