Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Hafızlar Meclisi uygulamasıyla bir grup hafız din görevlisi, her hafta perşembe günü bir araya gelip birbirlerini ezbere dinleyerek hafızlıklarını pekiştiriyor.

Her perşembe günü bir araya gelen ilçedeki hafız din görevlileri, Kur'an-ı Kerim’i ezbere okuyarak hafızlıklarını pekiştiriyor. Hafızlar Meclisi'ne İlçe Müftüsü Vahit Demiral başta olmak üzere ilçedeki hafızlar katılıyor. 

Hafızlığını yıllar önce tamamlayan ve tekrar edemeyen hafızlar, Zeyd Bin Sabit Hafızlar Meclisi'nde haftada beş sayfa; Abdullah b. Mesud ve Hz. Osman Hafızlar Meclisi'ndeki hafızlar ise haftada bir cüz tekrar ederek Kur’an-ı Kerim’i baştan sona kadar tekrar etmiş oluyorlar.

Ramazan ayı münasebetiyle ara verilen uygulamanın gerçekleşen son oturumunda bir araya gelen hafız hocalar, 30. cüzü okuyarak hatmi tamamlayıp dua etti.

Şiran Müftüsü Vahit Demiral, Hafızlar Meclisi projesine katılarak destek veren ve hafızlıklarını tamamlayan hafız din görevlilerine teşekkür ederek ramazan ayının ardından projenin kaldığı yerden devam edip yıl boyunca sürdürüleceğini ifade etti. 

Hafızlığın bir insana bahşedilebilecek en büyük nimet olduğunu belirten Müftü Demiral, önemli ve zor olanın hafız olmak değil, ezberlenen Kur’an’ı anlamak, yaşamak ve hayat boyunca hafız kalarak bu şekilde ölmek olduğunu belirtti.

Yıllar önce hafızlığını tamamlayan ve tekrar edecek ortam bulmakta zorlandıklarını dile getiren hafız din görevlileri, böyle bir meclisin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek sekiz ay boyunca her hafta bir araya geldiklerini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan