Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm programlar dijital ortama taşınmıştı.

Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen "yeni normal" dönemiyle birlikte, Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimler de yeniden başladı.

Bu kapsamda Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları bakım, onarım ve dezenfekte çalışmalarının ardından yeniden eğitime ve öğretime hazır hale getirildi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama esasları doğrultusunda Espiye yatılı erkek ve kız Kur'an kurslarında yüzde 30 kapasiteyle, fizikî mesafe kurallarına uyularak yeniden eğitim ve öğretime başlandığını belirten İlçe Müftüsü Yavuz Koçak; "Kur'an kurslarında bakım, onarım ve dezenfekte çalışmaları yaparak öğrencilerimizin daha nezih ve sağlıklı bir ortamda Kur’an eğitimi almalarını sağladık. Kurslarımızın yenilenmesinde maddi ve manevi emeği gecen hayırseverlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan