Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde açılan yaz Kur'an kurslarında Kur'anla buluşan çocuklar, çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor.

Bu kapsamda Beyoğlu İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kurslarında dini eğitimlerin yanında sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla Yahya Kahya Camii'ni dolduran çocuklar, cami görevlileri rehberliğinde "İstanbul Medeniyet Gezisi"nde buluştu.

02-4

Geziye Gülhane Parkı'ndan başlayan öğrenciler, sırasıyla Sultanahmet Camii, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi ve Topkapı Sarayı gibi dini, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

01-2

Asli hüviyetine kavuşan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne büyük ilgi gösteren öğrenciler, cami rehberlerinden caminin tarihi, özellikleri ve mimari yapısı hakkında bilgi aldı.

Ardından yaklaşık 400 sene Osmanlı Devleti'nin idare merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı'nı ziyaret eden öğrenciler, Osmanlı tarihi hakkında bilgilendirildi.

03-1

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Yahya Kahya Camii İmam Hatibi Ethem Esenkal, yaz Kur'an kurslarında sadece dini eğitimler vermediklerini belirterek, "Yaz Kur'an kurslarımızda haftada bir gün sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler yavrularımızı hem motive ediyor hem de manevi gelişimlerine olumlu katkı sağlıyor." dedi.

05-1

"Medeniyet mirasını tanıtmayı amaçlıyoruz"

Geleceğin inşasında yaz Kur'an kurslarındaki eğitimlerin önemine vurgu yapan İmam Hatip Esenkal, "Yavrularımıza, engin bir ummandan farksız medeniyet mirasımızı tanıtmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin ecdadımızı tanımaları ve geçmişimizin izinde yetişmeleri için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Gezi programına Yahya Kahya Camii Müezzin Kayyımı Hasan Demir ve Şahsuvar Bey Camii İmam Hatibi Mahmut Demir de katıldı.

Editör: Ammar Esenkal