Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yaşlı ve kronik hastaların hizmetinde olan din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, Espiye'de vatandaşlara hizmet veriyor.

Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri, sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını temin ederek evlerinde teslim ediyor.

İlçe Müftülüğü koordinesinde yaşlı vatandaşlar için büyük bir gayretle çalışan din görevlileri, bulunduğu görev mahallinde Whatsapp Vefa Destek Grubu oluşturarak, iletişim halinde oldukları, yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Espiye'de de koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşması için yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dualar ediliyor.

Vatandaşlar da minarelerden yükselen dualara evlerinin balkonlarından eşlik ederek, "âmin" diyor.

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Kaymakamlık ve Müftülük iş birliğinde Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade ederek mahalle ve köylerde din görevlilerinin yaşlı, hasta ve engelliler için seferber olduğunu belirtti.

Müftü Koçak, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin bünyesi daha hassas olduğu için evde kalmaları yönünde karar alındı. Bu süreçte bizlere düşen büyüklerimize daha hassas daha saygılı daha hürmetli davranarak onların hayır dualarını almaktır." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan