Tirebolu İlçe Müftülüğünce gençlerin İstiklal Marşı’nı daha iyi anlamaları, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanımları ve gençler arasında bir farkındalık oluşması amacıyla “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İlçe Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.
 
İlçe Müftüsü İdris Başkıran, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli değerlerimize sahip çıkmak anlamına gelen bu tür yarışmalara ilgi göstermesi, geleceğimiz adına bizi hem sevindirmiş hem de gururlandırmıştır. Yarışmamıza katılan her öğrencimiz bizim için kıymetlidir ve her birini yarışmayı kazanmış kabul ediyoruz.” dedi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu kompozisyon kategorisinde Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Sarı birinci, Tirebolu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Sude Yıldırım ikinci, Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet Durmuşkaya ise üçüncü oldu.

Resim kategorisinde ise birinciliği Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Beril Yavuz alırken Kovanpınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Güzel Öztürk ikinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Gizem Nur Günay üçüncü oldu.

Yarışma birincilerinin İl finaline katılmaya hak kazandıkları belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan