Alucra İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Küçük Camii İmam Hatibi Mehmet Ortatepe sıcak yaz günleri ve soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yardım ediyor.

Cami çevresinde sokak hayvanlarını besleyen Ortatepe, yaralı halde bulduğu yavru köpeği ilçedeki veteriner kliniğe götürerek tedavi ettirdi.

Sol ön ayağı alçıya alınan sokak köpeğinin yakın zamanda sağlığına kavuşacağını belirten Veteriner Hekim Celal Gökçe, "Hocamız bizi arayıp yavru bir sokak köpeğinin ayağının kırık olduğunu söyleyince bizde hemen yavrumuzu tedavi ederek üzerimize düşen hekimlik görevini hiçbir ücret almadan yerine getirmeye çalıştık." dedi. 

Cami ve çevresinde belirli noktalara mahalli imkanlarla mama ve yem kapları bırakan İmam Hatip Ortatepe ise, "Sokak hayvanları her ne kadar sahipsiz gibi görünseler de bizler ‘Yaratılanı sev yaratandan ötürü’ şiarıyla camii cemaatimiz ve komşularımızın vesilesiyle onların hem yaşamlarını idame ettirmelerine hem de sağlıklarını korumalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan