Espiye Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri, virüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere destek oluyor.

Görev yaptıkları mahalle ve köylerde sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, ihtiyacı olanlar için alışveriş yapıyor, gıda ihtiyaçlarını karşılıyor, resmî iş ve işlemlerini gerçekleştiriyor.

Espiye Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında köylerdeki vatandaşları da ziyaret eden din görevlileri, vatandaşların talepleri doğrultusunda tarlalarını ekiyor, bahçelerinde temizlik yapıyor.

Sürdürülen çalışmalara dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftüsü Yavuz Koçak; "Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunmaya devam ediyor. Diğer taraftan maaşlarını alamayan, faturalarını ödeyemeyen, gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılarımızın dışarıdaki ihtiyaçlarını gideriyoruz. Tıraş olmak isteyen yaşlılarımızı, kendi tıraş malzemeleri ile tıraş ediyoruz. Tarlası ekilmesi gerekenin tarlasını ekiyoruz. Hasta olanı doktora götürüyoruz. Yaptığımız hizmetler karşısında vatandaşlarımızın hayır dualarını almak bize yetiyor." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan