Espiye'de umreden dönen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığının yenitip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında evlerinde karantinaya alındı.

Umre ziyareti için Espiye’den kutsal topraklara giden 31 kişilik grup, Türkiye’ye dönüş yaptı.

Havaalanında detaylı sağlık kontrolünden geçirilen umrecilerde herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada; "Umre yolculuğu için Espiye’den ayrılan 31 kişilik kafilemiz dönüş yaptı. Havaalanına giriş yaptıktan sonra gerekli tüm sağlık kontrollerinden geçirildiler ve kafile üyelerimizde herhangi bir hastalık belirtisine rastlanmadı." dedi.

- Hassasiyet gösterilmeli

Umrecilerin Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda iki hafta boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri hususunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Müftü Koçak, umrecilerin iki haftalık süreyi, kimseyle temas etmeden evlerinde karantina altında geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Umreden dönenlere İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bilgilerin verildiğini hatırlatan Koçak, umreden dönen vatandaşların iki hafta süreyle ziyaret edilmemesi konusuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.

Cami ve Kur’an kursları dezenfekte edildi

Öte yandan Espiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm cami ve Kur'an kursları dezenfekte edildi.

Espiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından cami ve Kur’an kurslarının iç ve dış kısımları dezenfekte edildi.

Cami ve Kur'an kurslarında dezenfekte çalışmalarının devam edeceğini belirten İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Tedbir bizden takdir Allah’tan. Devletimizin aldığı önlemler doğrultusunda biz de üzerimize düşen tedbirleri almak zorundayız. Konunun uzmanı hekimlerin söylediklerini yapmaya çalışacağız. Temizliğe, dengeli beslenmeye, kalabalıklardan uzak durmaya dikkat edeceğiz. İnşallah el birliğiyle korona virüsüyle olan bu imtihandan başarıyla çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan