Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından Dereli, Doğankent, Espiye, Güce, Yağlıdere ve merkeze bağlı Çaldağ bölgesine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.  

Giresun İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral, sel felaketinin ardından hayırsever vatandaşların emaneti adak, akika ve şükür kurbanlarını görevli ve gönüllüler nezaretinde keserek zarar gören bölgelerde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını belirtti. 

İl Müftüsü Oral, selin hasar oluşturduğu Çaldağ Köyü'nde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, kesilen kurban etlerinin dağıtımına katıldı. 

Giresun'da 22 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketinden etkilenen merkeze bağlı Çaldağ Köyü'nde incelemelerde bulunan İl Müftüsü Oral, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Şehit düşen askerlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kayıplarımızın bir an önce bulunmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin, bir daha göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan