Espiye'de 22 Ağustos 2020'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan ve hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında konuşan Giresun Valisi Enver Ünlü, “Selde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Afetlerden ders çıkarmalıyız. Ev, okul, bina yaparken dere kenarlarından uzak yerlere yapmalıyız. Rabbim bir daha ülkemize ve bölgemize afet göstermesin. Camilerimizi cemaatsiz bırakmayalım. Caminin yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Ramazan Topcan ise “Cami yapmaktan önemli olan camiyi cemaatle doldurmaktır. Camilerimizi cemaatsiz bırakmayalım. Selde yıkılan ve 10 ay gibi kısa sürede yeniden yapılan caminin inşa sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak da caminin yapıldığı arsanın hayırsever Mustafa Şeker tarafından bağışlandığını belirterek, sel felaketinde tamamen yıkılan caminin, hayırsever vatandaşlar tarafından yeniden 320 metrekare alan üzerine, 400 cemaat kapasiteli ve 3 katlı olarak inşa edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Ünlü, caminin yapıldığı arsayı bağışlayan hayırsever Mustafa Şeker’e plaket takdim etti. 

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın yaptığı dua ile Yeşilköy Kızılçukur Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan