Espiye’de 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel felaketi nedeniyle tamamen yıkılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii yeniden inşa ediliyor.

Sel felaketinde zarar gören Soğukpınar Beldesi Merkez Mahallesi Kaşdibi Mevki Camii ile Güzelyurt Köyü Yeni Camii, Kur'an Kursu ve cami lojmanında ise yenileme çalışması yapılıyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Selde iki camimiz tamamen yıkıldı, iki camimiz ise zarar gördü. Sel afetinde tamamen yıkılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii inşaatına yeniden başlandı. Soğukpınar Beldesi Merkez Mahallesi Kaşdibi Mevki Camii'nin halılarını yeniledik. Güzelyurt Köyü Yeni Camii'mizin ise lojman ve Kur’an kursu inşaatına başladık." dedi.

Afette tamamen yıkılan Aydınlar Köyü Camii ile selin oluşturduğu hasar nedeniyle ibadete kapanan Avluca Köyü Camii için yer tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Müftü Koçak, "Selde yıkılan ve hasar gören camilerimizi kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın girişimleriyle imar etmeye gayret gösteriyoruz. Camilerimizin yapımında bizlere destek olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan