Espiye'de 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel felaketi nedeniyle tamamen yıkılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii ile selde zarar gören Güzelyurt Köyü Kur'an Kursu ve cami lojmanı yeniden inşa ediliyor.

Cami ve Kur'an kurslarında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, çalışmalar hakkında Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak'tan bilgi aldı.

Selden etkilenen vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten İl Müftüsü Topcan, "Rabbim! Devletimizi ve milletimizi her türlü afetten koru, zeval gösterme." diye dua etti.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ise "Selde iki camimiz tamamen yıkıldı, iki camimiz ise zarar gördü. Tamamen yıkılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii ile Güzelyurt Köyü Yeni Camii'nin lojman ve Kur'an kursunda kaba inşaat tamamlandı." dedi.

İlçe Müftüsü Koçak, "Selde yıkılan ve hasar gören camilerimizi kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın girişimleriyle imar etmeye gayret gösteriyoruz. Camilerimizin yapımında bizlere destek olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan